Трамп потрапив у пастку, який готував Байдену - The Atlantic

Пастка, прогнана Трампом с Байденом
Пастка, прогнана Трампом с Байденом

Президент Джо Байден вирішив передати президентську естафету віце-президенту Камалі Харріс, що розгорнуло нову політичну ситуацію і поставило республіканців та їхнього кандидата Дональда Трампа в скрутне становище. Таку думку висловила американська журналістка Енн Епплбаум у своєму матеріалі для The Atlantic .

Іронія полягає в тому, що Трамп, який неодноразово звинувачував Байдена у старості та недієздатності, зараз сам опинився в ролі старого кандидата і його поведінка викликає сумніви. На з'їзді Республіканської партії Трамп продемонстрував дивні висловлювання та незв'язні промови, що суперечить образу сильного лідера, який хотіли створити.

У той час як республіканці намагалися представити себе партією сили, залучаючи такі фігури, як Халк Хоган і Кід Рок, їх кандидат, за словами очевидців, "бурмотів і лепетав півтори години", роблячи абсурдні заяви про злочинність у Венесуелі та пов'язуючи випадкові теми від вушних кровотеч до фільму "Мовчання ягнят".

Камала Харріс як потенційний кандидат від демократів здобула величезну популярність, особливо серед молоді. У соціальних мережах з'явилися меми та відео з її участю, які набирають мільйони переглядів.

Така несподівана зміна ситуації підірвала стратегію республіканців, яка базувалася на критиці віку та дієздатності опонента. Тепер саме Трамп опинився у ролі "старого кандидата, який не може чітко аргументувати свою позицію або закінчити пропозицію без використання анекдотів".

Політичні аналітики вбачають, що Трамп потрапив у пастку своєї власної риторики. Його намагання зобразити опонента старим та нездатним зараз зворотно впливають на нього, особливо порівняно з енергійною та каризматичною Камалою Харріс.

Поки невідомо, як республіканці адаптуватимуться до цієї нової реальності, але очевидно, що політичний ландшафт передвиборних перегонів уже кардинально змінився, і Трампу доведеться стикнутися з наслідками своєї власної тактики.

Читайте також