Треба мобілізувати пів мільйона за три-чотири місяці. Тоді буде перелом у війні - Дикий

Мобілізація - мінімальна потреба 500 тис. додаткових осіб

Колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий вважає, що для зупинки війни необхідна мобілізація ще 500 тис. громадян, яку потрібно розпочати з початку року та мобілізовувати по 40 тис. осіб щомісяця. Він висловив свої думки в інтерв'ю виданню "Український тиждень".

"Якби зараз поставилися до мобілізації як до спільної справи українського тилу, а не завдання суто військових, то ситуація була б іншою. На весну вдалося би набрати пів мільйона. А далі протягом року по 40 тисяч людей у спокійному режимі брати щомісяця. Це була б історія про перелам війни", - заявив Дикий.

Дикий вважає, що влада не докладає достатньо зусиль для мобілізації, намагаючись відсторонитися від неї. Він зазначив, що, хоча Кабінет Міністрів все ж таки вніс законопроєкт щодо змін в законодавство про мобілізацію до Верховної Ради, комунікація щодо цього була неправильною.

"Треба вирішувати в тилу, кого саме делегувати до війська. Цивільна влада має здійснювати мобілізацію", - додав Дикий.

За його словами, необхідно мобілізувати пів мільйона громадян за три-чотири місяці. Дикий закликав президента Зеленського виступити з промовою у стилі Вінстона Черчилля, щоб нація прийняла настрій перемоги.

Президент Зеленський на пресконференції у грудні повідомив, що Генеральний штаб ЗСУ запропонував мобілізувати 450-500 тис. громадян. Верховна Рада продовжила дію воєнного стану і загальної мобілізації до 14 лютого 2024 року.