Три температурні зони та дощовий фронт: прогноз погоди на 4 жовтня

Графік погоди на 4 жовтня
Графік погоди на 4 жовтня

Прогноз погоди на 4 жовтня в Україні

4 жовтня в Україні очікується мінлива хмарність. Мешканці західних регіонів та Житомирщини відчують подих осені у вигляді помірних дощів, а на Закарпатті подекуди навіть зіллються значні опади.

Вдень дощова Хвиля дістанеться Київської та Чернігівської областей, де пройдуть невеликі дощі. Решта України залишиться сухою. Вітер задасть південний напрямок для більшості регіонів, тільки в західних областях подіє з північного сходу. Його сила буде помірною – від 5 до 10 метрів за секунду.

Температура повітря

Вночі термометри покажуть від 5 до 13 градусів тепла із приємним теплом до 17 градусів на узбережжях морів. Денна температура розділить країну на три зони: західні області прохолодно зустрінуть день із 12-17 градусами тепла, північні регіони насолодяться комфортними 17-22 градусами, а решта України потішиться літнім теплом 21-26 градусів.

Прогноз погоди в Києві

Окремо слід зазначити погоду у столичному регіоні. Київщина зустріне ранок при температурі 8-13 градусів, а вдень повітря прогріється до приємних 17-22 градусів. Сам Київ буде трохи теплішим: вночі 11-13 градусів, а вдень 20-22 градуси тепла.

Попередження про пожежну небезпеку

Синоптики попередили про підвищену пожежну небезпеку, яка триватиме з 4 по 6 жовтня у південних, більшості центральних, Харківській, Київській, Сумській, а також 4 жовтня у Житомирській та Чернігівській областях.

Гідрологічне попередження

Для західних регіонів також актуальним є гідрологічне попередження: через очікувані опади 4-5 жовтня рівні води в річках Закарпаття та басейну Дністра можуть підвищитися на 0,3-1,5 метра. Втім, ця зміна відбуватиметься в межах русел і не повинна спричинити негативних наслідків.

Нагадаємо, раніше синопітк Діденко попередила, що 5-6 жовтня дощі поширяться на більшу частину країни, крім східних та південно-східних регіонів. А з неділі опади почнуть залишати Карпати.

Читайте також