Українцям показали різницю цін на салатні овочі на ринках та в супермаркетах

Ціни на салатні овочі: ринки vs супермаркети
Ціни на салатні овочі: ринки vs супермаркети

Ціни на овочі протягом усього літнього сезону залишалися на високому рівні через негативні погодні умови.

Портал "Хвиля" провів дослідження, яке виявило відмінності вартості огірків, помідорів та перцю на ринках і в супермаркетах.

Помідори

На ринку Шувар червоні помідори коштують в середньому 35,00 грн. за кг, у той час як у супермаркетах середня ціна на червоні помідори становить 78,96 грн. за кг. Це показує значну різницю в ціні, причому у супермаркетах ціна більш ніж удвічі вища.

Ціна на помідори вершка на ринку Шувар складає в середньому 52,50 грн. за кг. У супермаркетах середня ціна на помідори вершка становить 68,90 грн. за кг, що приблизно на 31% вище.

Огірки

Довгі огірки на Шуварі коштують в середньому 55,00 грн. за кг. Найбільш близька ціна в супермаркетах - "огірки довгоплідні" за 54,99 грн. за кг у мережі магазинів Novus.

Перець

Жовтий болгарський перець на Шуварі коштує в середньому 65,00 грн. за кг. У супермаркетах ціна на "болгарський жовтий" перець складає в середньому 125,93 грн. за кг, що майже вдвічі вище за ринкову ціну.

Загалом, ціни на ринку Шувар зазвичай нижчі, ніж в супермаркетах на багато продуктів, іноді значно. Однак різниця у цінах залежить від продукту, і в деяких випадках (на прикладі довгих огірків) ціни дуже подібні. Також слід зазначити, що на ринку Шувар часто представлені оптові ціни.

Раніше показали ціни на рибу та морепродукти у супермаркетах та на ринку.

Читайте також