У Держдепі пояснили, в якому статусі Лавров вестиме засідання Радбезу ООН

Сергій Лавров на засіданні Радбезу ООН
Сергій Лавров на засіданні Радбезу ООН

Сполучені Штати зобов'язані запрошувати на свою територію представників недружніх іноземних режимів для їх участі у заходах ООН, навіть з введеними санкціями. Про це повідомив речник Держдепу США Метью Міллер, відповідаючи на запитання щодо присутності голови російського МЗС Сергія Лаврова в Нью-Йорку та його головування в РБ ООН.

За словами речника Держдепу США, розміщення представника російського режиму на засіданні Ради Безпеки ООН відповідає процедурам самої організації. "Ми зобов'язані як країна, яка розташовує ООН на своїй території, дозволяти іноземним дипломатам бути присутніми на засіданнях. Це зобов'язання виконувалося адміністраціями різних партій, і Сполучені Штати дотримуються його серйозно", - зазначив речник.

Однак, він також зазначив, що Сполучені Штати можуть запроваджувати візові обмеження для таких дипломатів, що дозволяють їм відвідувати лише заходи ООН. Таким чином, хоча представники недружніх режимів мають право бути присутніми на заходах ООН в США, їх переміщення в межах країни може бути обмежене.

"Щодо нашого авторитету, коли йдеться про Росію, подивіться на наші дії за останні два роки щодо притягнення РФ до відповідальності. Я думаю, що це є достатньо вичерпною відповіддю на це питання", - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

Таким чином, Сполучені Штати дотримуються свого зобов'язання перед ООН, але також впроваджують візові обмеження для представників недружніх режимів.

Джерело: Укрінформ

Читайте також