У Єврокомісії пояснили роль України у новій оборонній стратегії Європи

Європейська комісія представила першу стратегію оборонної промисловості

В ефірі телемарафону виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс прокоментував стратегію оборонної промисловості, яку нещодавно представила Європейська комісія. Він зазначив, що це нова сфера для ЄС, оскільки ЄС був створений як мирний проєкт, але через реальну загрозу війни у Європі потрібно посилити оборонні здатності. За словами Домбровскіса, Україну розглядають як країну-партнера і планують залучати її оборонну промисловість у ланцюги постачань Євросоюзу.

Протягом двох років Євросоюз надав нашій державі 28 мільярдів євро військової допомоги, а цього року планують виділити 21 мільярд євро на безпекові потреби України. Домбровскіс зазначив, що рівень військової підтримки України зростає, і також була розпочата робота над доставкою 1 мільйона боєприпасів.

Крім того, ЄС активно розширює свої виробничі потужності для виготовлення боєприпасів. За словами Домбровскіса, цього року планують досягти рівня виготовлення 1 мільйона боєприпасів на рік, а потім збільшувати цю цифру до 1,5 мільйона на рік.

Джерело: 24 канал