У Греції оприлюднили план реформування армії до 2030 року

У Греції оприлюднили план реформування армії до 2030 року

Грецьке військо збройніх сил реформується до 2030 року

Міністерство оборони Греції опублікувало план уряду щодо реструктуризації збройних сил до 2030 року. За цим планом, Греція планує закупити нові винищувачі, посилити військово-морський флот та сприяти місцевій оборонній промисловості. Очільник Міністерства оборони Греції, Нікос Дендіас, зазначив, що це передбачає виготовлення автономних систем та засобів протиракетної оборони.

Днями міністр відвідав Головне управління оборонних інвестицій та озброєнь (GDDIA), де його проінформували про 15 пріоритетних програм з виробництва військового обладнання.

Наша програма спрямована на те, щоб до 2030 року ВПС Греції мали 200 сучасних літаків 4,5 і 5-го поколінь, поступово виводячи з експлуатації літаки 3-го і 4-го поколінь

Одним із головних пунктів цього плану - заміна старих літаків F-16, Rafale і F-35. Греція планує придбати дві або більше повних ескадрильї цих сучасних літаків до кінця цього десятиліття. Міністр оборони Дендіас закликав зміцнити власну оборонну промисловість і розробку передових підсилювачів потужності для збройних сил Греції.

Джерело: OBOZ.UA

Читайте також: