У Херсоні ліквідували групу шпигунів, які наводили ракети

  • Служба безпеки успішно припинила діяльність підпілля ФСБ, яке нападало ракетами і керованими авіабомбами на житлові будинки у Херсоні.
  • Була проведена спецоперація, яка складалася з кількох етапів. В результаті всі троє учасників ворожої групи були затримані. Про це повідомляє СБУ.
  • За їхніми координатами окупанти знищили два приватних житлових будинки і пошкодили ще п'ять будинків у вересні цього року, повідомили в СБУ. Також унаслідок обстрілу близько 10 мирних жителів отримали травми різного ступеня важкості.
  • Групою керував колишній підприємець, який почав співпрацю з ворогом після окупації Херсону. Він працював у окупаційній "Херсонській залізниці РФ". Там він займався технічним обслуговуванням російської військової техніки, але був завербований ФСБ.

Після звільнення міста, предатель ховався протягом певного часу, але зв'язувався зі своїм куратором з тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини і отримав від нього завдання, стверджують в СБУ.

Крім того, він набрав двох місцевих мешканців, які симпатизували проросійському напрямку. Один з них брав участь у зйомках пропагандистських матеріалів російських ЗМІ під час захоплення міста.

Група ворогів визначала координати населених пунктів і проживання людей у Херсоні. Вони були зацікавлені в базах і маршрутах переміщення Збройних сил у місті і його околицях.

Інформацію передавали агресору через анонімні месенджери.

Служба безпеки України затримала агента ФСБ, який виглядав за військового, щоб здійснювати шпигунство над Збройними силами України. Його зловили засудженим.