У Києві шахрайка виманила у клієнтів банку майже 86 млн грн

У Києві затримана зловмисниця, яка привласнила 86 млн грн VIP-клієнтів

У Києві викрили шахрайку, яка позувала як працівниця банку та вивела з рахунків клієнтів майже 86 млн грн. Про це повідомили пресслужба Київської міської прокуратури та Поліція Києва.

Ця 38-річна жінка, колишня менеджерка банку, яка працювала з VIP-клієнтами, обманювала людей, обіцяючи їм високий дохід, а потім привласнювала їхні кошти.

«Після припинення співпраці з банком жінка вирішила скористатися довірою своїх колишніх клієнтів на свою користь. Щоб не викликати підозр, шахрайка орендувала приміщення, що нагадувало банківське відділення, та приховувала своє звільнення. Вона запрошувала своїх колишніх клієнтів і прохала їх позичити їй грошей під відсотки, обіцяючи повернути їх якомога швидше. Щоб змусити їх повірити, вона навіть писала розписки. Але після отримання грошей вона вимикала телефон і зникала», - повідомила поліція.

Одному з клієнтів шахрайка пояснила, що гроші потрібні їй для збільшення оборотного капіталу свого бізнесу, пов'язаного з обміном валют, і отримала від нього майже 32 млн грн. Іншому клієнтові жінка сказала, що гроші потрібні для купівлі нерухомості і витягла від нього понад 54 млн грн.

Затримана замішана в справі також обдурила працівників МВС

Серед постраждалих були навіть працівники МВС, так що справа стала відома Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Жінка намагалася уникнути слідства, але була затримана. Їй оголосили про підозру за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Суд вже обрав їй запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 30 млн грн.

Нагадаємо, нещодавно Державне бюро розслідувань у співпраці з поліцією повідомило про підозру студентці одного з вищих навчальних закладів МВС в Дніпропетровщині, яка обдурила мешканку Дніпра на більше 800 тис. грн.