У Конгресі США назвали новий термін розгляду допомоги Україні – CNN

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон відкликає підтримку законопроєкту і надає пріоритет "новій пропозиції"

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон провів приватну зустріч зі своїми однопартійцями-республіканцями. За даними джерел CNN, Джонсон відкидає схвалений Сенатом 13 лютого законопроєкт, але допускає голосування за "нову пропозицію, що зʼявилася в Палаті представників". Республіканці, які виступають на підтримку України, намагалися здобути підтримку Джонсоном "нового двопартійного пакета іноземної допомоги, який включає обмеження на кордоні США з Мексикою".

"І тепер голова комітету Палати представників із закордонних справ Майкл МакКол бере на себе провідну роль у спробі завершити пропозицію та досягти консенсусу… наприкінці березня або у квітні", – йдеться в публікації.

Новий термін голосування

Це новий термін імовірного голосування в Палаті представників. Раніше цього тижня, 29 лютого, Майк Джонсон заявив, що питання надання допомоги Україні розглядатимуть після того, як буде продовжено фінансування американського уряду. Президент Сполучених Штатів Джо Байден 1 березня підписав закон про продовження фінансових асигнувань для уряду.

"Палата представників розглядає всі доступні можливості. І ми повернемося до цього, як тільки уряд отримає фінансування", – сказав спікер, відповідаючи на запитання, чи має він відповідь на заклик 23 глав держав Європи схвалити нову допомогу Україні.

Джерело: Радіо Свобода