У Мінцифрі відповіли, чи може ФОП отримати броню від мобілізації

Заступник Мінцифри розповів про можливість бронювання військовозобов'язаних компаніями

Заступник Мінцифри з ІТ Олександр Борняков пояснив, що для критичних компаній з'явилася можливість бронювати 50% військовозобов'язаних за умови сплати податків у розмірі 6000-7000 гривень на місяць. Проте, проблема полягає в тому, що багато айтішників не стоять на обліку і не хочуть йти до ТЦК.

Сьогодні існує, може, і не дуже проста, але зрозуміла система бронювання. Для критичних компаній бронюється 50% військовозобов'язаних... Це міф.

Окрім того, Борняков зазначив, що ця можливість стосується резидентів Дія, тому не резидентам буде складніше отримати статус критичної компанії. ФОП не мають права на бронювання.

Законом встановлено, що бронювати ФОП не можна. І це не стосується виключно ІТ. Щодо гіг-контрактів було дискусійне питання.

Зараз розглядається ідея бронювання зі сплати ПДФО, щоб забезпечити прогнозованість для працівників, які працюють на українських підприємствах.

Ця ідея фіналізується в Кабміні. Сподіваємось, скоро буде фінальний концепт. Це 6000-7000 гривень податків на місяць як умову бронювання.

Розроблено дві концепції економічного бронювання, які розглядаються у ВП та Раді.