У Мінсоцполітики сказали, кому з переселенців залишать виплати після 1 лютого

Україна черговий раз змінила свої правила в'їзду в країну в зв'язку з пандемією Covid-19. З 28 січня для всіх, хто прибуває до України з-за кордону, стане обов'язковим самоізоляція на 10 днів.

За новими правилами в'їзду, всі громадяни України та іноземці, які прибувають до країни, повинні заповнити декларацію про своє здоров'я та підписати зобов'язання про самоізоляцію. У разі несвоєчасного заповнення декларації або несвоєчасного тестування на Covid-19, громадяни можуть бути позбавлені права на в'їзд до країни.

Цитата:

Ми прийняли це рішення, оскільки в ситуації з поширенням нового штаму вірусу Covid-19 нам потрібно зробити все можливе, щоб забезпечити безпеку наших громадян та уникнути масових захворювань, - заявив міністр охорони здоров'я.

Крім обов'язкової самоізоляції, всі прибульці повинні пройти обов'язкове тестування на Covid-19. Ті, хто отримає негативний результат, можуть продовжити самоізоляцію на добровільній основі. Однак, у разі виявлення позитивного результату, громадянам буде наказано перейти на обов'язкову лікарняну самоізоляцію.