У МЗС Китаю запевнили, що не постачають зброю Росії

Китай запевнив, що не надає Росії зброю для бойових дій в Україні

Міністерство закордонних справ КНР повідомило, що нічого не знає про надання Росії зброї для ведення бойових дій в Україні. Вони наголосили, що Китай та Україна довгий час були стратегічними партнерами.

"17 лютого міністр закордонних справ Ван І зустрівся з міністром закордонних справ України Кулебою під час Мюнхенської конференції з безпеки. Ван І зазначив, що Китай і Україна багато років були стратегічними партнерами, і між двома народами існує традиційна дружба"

У Китаї висловили сподівання, що відносини між Китаєм та Україною продовжуватимуть розвиватися та будуть корисними для обох країн. Ван І також заявив, що Китай підтримує переговори та не продає летальну зброю в райони конфлікту або сторонам конфлікту.

"Ми продовжуватимемо відігравати конструктивну роль у припиненні війни та якнайшвидшому відновленні миру. Навіть якщо є лише проблиск надії на мир, Китай не відмовиться від своїх зусиль"

Міністр закордонних справ України Кулеба також обговорив з китайським міністром питання двосторонніх відносин, торгівлі та необхідності відновлення справедливого та міцного миру в Україні.

Раніше Міністр закордонних справ США Блінкен також провів зустріч з главою МЗС Китаю та обговорив ситуацію з війною РФ проти України.