У Німеччині закликали напряму передати ракети Taurus Україні

У німецьких політиків різні погляди на можливість кругового обміну озброєннями, який передбачає постачання Німеччиною Великобританії ракет Taurus, а Великобританія передасть ракети Storm Shadow до України.

"Було б краще, якби (канцлер ФРН Олаф - ред.) Шольц перестав блокувати постачання Taurus (Україні - ред.). Однак, перш ніж Україна не отримає взагалі жодних крилатих ракет, круговий обмін (варто розглядати - ред.) як одну з можливостей", - заявив експерт з європейської політики правлячої партії "Союз 90 / Зелені" Антон Гофрайтер.

Але керівництво фракції опозиційного блоку ХДС/ХСС у Бундестазі відкидає таку ідею обміну. Вони стверджують, що необхідно зробити все можливе, щоб допомогти Україні і не допустити її поразки. Заступник голови фракції Йоганн Вадефуль зазначив, що ракета Taurus є найкращою системою озброєння, яка не може бути замінена жодним круговим обміном.

Раніше голови ХДС і її сесринської партії ХСС - Фрідріх Мерц і Маркус Зедер - закликали до постачання Україні ракет Taurus.

Джерело: DW