У Німеччині зібрали понад 500 свідчень військових злочинів РФ в Україні

Німеччина збирає докази військових злочинів Росії проти України

Влада Німеччини продовжує збирати свідчення та опитувати очевидців військових злочинів Росії проти України. За словами міністра юстиції Німеччини Марка Бушмана, вже зібрано понад 500 свідчень та опитано понад 160 свідків. Вони сподіваються поділитися цими доказами з поліцією та допомогти жертвам та очевидцям.

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Володимира Путіна, тому Німеччина продовжує збирати докази для підтримки цього рішення. Будь-яке фото чи відео може стати важливим доказом, тому німецький міністр закликає людей не видаляти такі матеріали, оскільки це може сприяти розслідуванню. Такі дії, за його словами, є підтримкою російських військових злочинців.

Міністерство юстиції Німеччини планує провести конференцію з міжнародного права, на якій обговорюватимуться військові злочини, зокрема удари дронів Росії по цивільних об'єктах в Україні. Бушман наголошує, що цільові удари по житлових будинках знаходяться поза законом і є військовими злочинами. Він також заявляє про наміри розширити співпрацю з Україною, Польщею та США в розслідуванні військових злочинів, а Польща, яка приймає українських біженців та межує з Україною, відіграє важливу роль у цьому процесі.

Марк Бушман сподівається, що Володимир Путін стане перед судом за свої дії і наголошує, що кожен, хто порушує міжнародне право, потенційно є військовим злочинцем. Варто зазначити, що Росія залишається відповідачем в справі про геноцид у Міжнародному суді ООН.