У пакет санкцій ЄС проти Росії можуть включити обмеження для Китаю

Європейський Союз пропонує включити Китай до антиросійських санкцій

За інформацією видання Bloomberg, Європейський Союз вперше пропонує включити торгові обмеження для компаній, що базуються в Китаї, до пакету антиросійських санкцій.

"У разі схвалення це буде перший випадок, коли ЄС запроваджує обмеження для компаній на материковому Китаї з того часу, як Росія вторглася в Україну", - зазначає агентство з посиланням на джерела.

У 13-му пакеті санкцій пропонується запровадити торговельні обмеження проти близько двох десятків компаній, які підтримують військову агресію Росії в Україні.

Крім трьох китайських компаній, до списку також увійшли по одній компанії з Індії, Шрі-Ланки, Сербії, Казахстану, Таїланду, Туреччини та Гонконгу.

Обмеження заборонять європейським фірмам торгувати з цими компаніями з метою обмеження Росії у отриманні підсанкційних товарів через компанії в третіх країнах.

Раніше ЄС пропонував включити до списку декілька китайських компаній, але ці пропозиції були відхиленими деякими державами-членами Союзу.

За даними документа, основні технологічні та електронні компанії звинувачуються у "сприянні військовому та технологічному розвитку Росії або розвитку російського сектору оборони та безпеки".

Джерело: LIGA.net