У Пентагоні назвали жахливі наслідки "замороження" війни в Україні

У Пентагоні стверджують, що "замороження" війни Росії проти України веде до порушення міжнародних актів

У Пентагоні заявили, що якщо Росія "заморозить" конфлікт з Україною, це буде відхиленням від Статуту ООН та Гельсінського заключного акту.

Російська окупація Криму це чітко демонструє і показує, яким буде життя українців на підконтрольних РФ територіях", - сказала помічниця міністра оборони США Зелеста Волландер.

За її словами, українських громадян на окупованих територіях Росії чекає життя, схоже на те, яке побачив Крим після анексії.

Я б хотіла обговорити тему, яка останнім часом виникає в розмовах про війну в Україні, а саме: що сталося б, якби лінія фронту була "заморожена". Очевидною відповіддю є те, що суверенітет і територіальна цілісність України буде порушено, як і не буде дотримано повагу до її міжнародно визнаних кордонів", - заявила Волландер.

Вона також зазначила, що "замороження" конфлікту буде мати негативні наслідки за лінією фронту.

Ми маємо достатньо інформації, щоб уявити собі, як би виглядало це. Десятиліття окупації Криму показали, як живуть українські громадяни під владою Кремля. Це сумна реальність", - заявила помічниця міністра оборони США.

Волландер підкреслила, що Росія придушує права та свободи людини в окупованому Криму та інших регіонах України, і це повинно бути враховано.

Ті, хто тисне на Україну, повинні зрозуміти, яке це матиме значення для громадян, які живуть на окупованих територіях. Вони вимагають, щоб ми мирилися зі змовою Росії та відпустили її злочини", - заявила вона.

Волландер попередила, що світ не може ігнорувати демографічні зміни, які Росія намагається здійснити на окупованих територіях України.

Вони хочуть нас змусити прийняти реваншизм Росії, що був характерний для найтемніших років XX століття. Ми не можемо піддатися цьому", - заключила помічниця міністра оборони США.

Джерело: OBOZ.UA