У Польщі спалахнув скандал через генератори для України

Польща генератори України
Польща генератори України

У Польщі виник скандал з корупцією, пов'язаний з закупівлею генераторів для України.

За інформацією РАР, під підозрою опинився колишній голова урядової агенції стратегічних резервів (RARS) Міхал Кучмеровський, який отримав орден від президента Володимира Зеленського.

Вчора було оголошено його заочний арешт у справі щодо реалізації гранту ЄС на постачання генераторів для України стоїмістю 114 мільйонів євро.

Слідство припускає, що при проведенні закупівель віддали перевагу певним компаніям. У липні ще двоє чиновників отримали підозри у цій справі. Це затримання дозволить розшукати Кучмеровського з ордером на його арешт.

На це колишній прем'єр-міністр Матеуш Моравецький реагує різко. За його словами, це затримання є "політичною помстою" уряду Туска йому та його колегам.

"Сьогодні ми маємо ще один акт віроломної політичної помсти банди Дональда Туска. Цього разу жертвою став колишній президент урядового агентства стратегічних резервів Міхал Кучмеровський", - заявив він.

Mоравецький нагадав, що колишнього голову РАРС відзначили орденами президенти Польщі (Лицарський хрест Ордену Відродження Польщі) та України.

Нагадаємо, благодійний фонд "Охматдит" відмовляється перерахувати 378 млн грн на рахунок лікарні.

Читайте також