У Польщі відповіли на прохання Зеленського передати МіГи

Україна отримує МіГи від Польщі
Україна отримує МіГи від Польщі

Міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш повідомив, що Польща може передати Україні свої МіГ-29, які просив президент Зеленський, але лише після отримання більш сучасних літаків.

Зеленський на пресконференції зазначив, що хотів би отримати згоду від Польщі на передачу МіГ-29 та інших радянських винищувачів.

Я знаю, що Україна потребує багато зброї, але наші партнери з України також повинні розуміти, що польська держава повинна зберегти свої можливості. І це є пріоритетом для мене як міністра оборони

Косіняк-Камиш зрозумів позицію Зеленського, але підкреслив, що Польща приймає рішення на основі своєї безпеки та вже зробила все можливе для України.

Він також додав, що передача МіГ-29 Україні можлива лише після отримання нових літаків F-35 від США та посилення польських Військово-повітряних сил.

Тільки після отримання нових літаків можна буде по-іншому розпоряджатися старими літаками, такими як МіГ-29, які зараз все ще використовуються зокрема для захисту повітряного простору Польщі. Тоді ми будемо приймати рішення

Джерело: Європейська правда

Читайте також