У Повітряних силах пояснили, як РФ скеровує ракети на Україну

У Повітряних силах пояснили, як РФ скеровує ракети на Україну

Перед завданням масованих ударів по Україні ворог проводить декілька типів розвідки.

Зокрема росіяни використовують і соціальні мережі, заявив 17 грудня речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Перед ударом росіяни вивчають все: від супутникової і космічної до наземної і агентурної розвідки. Також досліджують мережі та пабліки. Вони дивляться, яким чином прокласти маршрут нового удару. Неважливо звідки вони запускають ракети, з території Каспію чи Волгодонську. Важливо, як вони полетять: через територію Білорусі чи можливо Молдови, як вони це роблять, залетять несподівано, пролетять по руслу річки і долетять туди, куди їм потрібно. Скажімо, до Києва, як це вчора було", сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Погода немає значення для удару, але задля відстеження результатів ударів і дорозвідки ворогу потрібне ясне небо.

"Їм потрібна супутникова зйомка, що побачити, як вони це роблять в режимі реального часу. Імовірно вчора в небо для цтого підняли літак А-50. Для радіолокаційного виявлення", пояснив Ігнат.

Уранці 16 грудня Росія зробила чергову спробу зруйнувати енергосистему України. ППО "відпрацювала непогано", сказали у Повітряних силах. Водночас пошкоджено деякі енергооб'єкти та є влучання в житловий будинок у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Російські окупанти випустили 76 ракет по українській критичній інфраструктурі, 60 з них збила протиповітряна оборона, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Внаслідок масованого удару з боку Росії по електроенергетичній інфраструктурі України відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергосистеми країни. Через це Укренерго оголосило про надзвичайну ситуацію.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав союзників посилити військову допомогу після ракетних ударів.

Читайте також: