У Раді резервістів розповіли, коли почнеться базова загальна підготовка усіх чоловіків

У Раді резервістів розповіли, коли почнеться базова загальна підготовка усіх чоловіків

Загальна військова підготовка всього чоловічого населення віком від 18 до 25 років

З 2025 року в Україні планується загальна фахова та базова підготовка всіх чоловіків віком від 18 до 25 років. Це буде першочергова підготовка, яка дозволить молодим людям визначитися з військовою спеціальністю та зрозуміти суть армії без перебування на війні. Такий підхід допоможе зняти суспільні страхи та надати можливість людям спробувати себе у військовій сфері", - пояснив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

За словами Тимочка, завдяки масовій підготовці населення, Україна створюватиме стабільний резерв, що може змусити противника переглянути доцільність ведення війни. Також це дозволить Україні прораховувати потреби в озброєнні та технічному оснащенні на перспективу, звертаючись до союзників за допомогою.

"Важливість системності у підготовці особового складу і підтримки безперервності постачання озброєння від союзників уже доведена на прикладі успішних операцій з витіснення ворога з Харкова та Херсона. Для успішного ведення бойових дій необхідно не тільки призивати людей, а й навчати їх і забезпечувати належне управління", - зауважив Тимочко.

Головний командир та командувач Сухопутних військ України також працюють над якісною підготовкою військовослужбовців. "Потенційно готових до служби людей в Україні понад 1 млн 100 тис., що дає можливість будувати вибірковість і почерговість призову. Попри виклики та спроби ворога зірвати безперервність, ключовим фактором успіху залишається монолітність і єдність українського суспільства", - наголосив Тимочко.

Джерело: Еспресо

Читайте також: