У сенаті США проведуть розслідування замаху на Трампа

Розслідування замаху на Трампа в Сенаті США
Розслідування замаху на Трампа в Сенаті США

Комітет починає розслідування замаху на Трампа

Голова сенату з питань внутрішньої безпеки Гері Пітерс оголосив, що комітет розпочинає двостороннє розслідування замаху на колишнього президента США Дональда Трампа, повідомляє CNN.

"Ми збираємося провести розслідування, двопартійне розслідування від Комітету внутрішньої безпеки, щоб розглянути події, що відбулися, і визначити, чи були порушення безпеки, які ми повинні закрити", - сказав Пітерс.

Він наголосив, що сподівається "прискорити" процес.

"Ми спробуємо це прискорити. Тож зараз ми просимо детальних інструктажів для членів комітету. Тож ми також, ймовірно, проведемо слухання, і ми також спробуємо його прискорити", - сказав голова сенату з питань внутрішньої безпеки.

Пітерс додав, що в якості "шаблону" будуть використовуватися розслідування збоїв у безпеці 6 січня 2021 року, коли стався напад на Капітолій.

"Якщо ви пам'ятаєте, ми провели всебічну оцінку безпеки після 6 січня. Під час цього розслідування у нас було кілька рекомендацій, і багато з цих рекомендацій включені до практики безпеки тут, у Капітолії", - сказав демократ з Мічигану.

Пітерс також розповів, що довго бесідував із міністром внутрішньої безпеки Алехандро Майоркасом і що ФБР "миттєво" інформує його.

Джерело: Еспресо

Читайте також