У США компаніям заборонять використовувати російське програмне забезпечення

Адміністрація президента США Джо Байдена готується заборонити приватним компаніям і, можливо, громадянам США використовувати програмне забезпечення, виготовлене російською компанією "Лабораторія Касперського" через занепокоєння щодо національної безпеки. Цю інформацію повідомив американський телеканал CNN з посиланням на п'ятьох американських чиновників.

Це рішення може бути прийняте вже цього місяця, навіть використовуючи нові повноваження Міністерства торгівлі США, засновані на указах Джо Байдена та Дональда Трампа. Воно передбачає заборону "Лабораторії Касперського" надавати певні продукти та послуги у США.

Урядовим установам США вже заборонено використовувати це програмне забезпечення, а тепер заборону хочуть поширити на приватні компанії. Основна мета цього кроку - зниження ризику для критичної інфраструктури країни.

Очікується, що заходи будуть спрямовані на антивірусне програмне забезпечення.

Згідно з законодавством США, "Лабораторія Касперського" може оскаржити випущене початкове рішення або домовитися з урядом, що пом'якшить занепокоєння щодо безпеки США, поки Міністерство торгівлі не прийме остаточне рішення.

За даними компанії, її продуктами користуються понад 400 мільйонів людей і 240 000 компаній у всьому світі, проте точна кількість в США не відома. Всі ж офіційні особи США вважають, що ризик, який представляє це програмне забезпечення для інфраструктури країни, є достатньо високим.

Джерело: РБК-Україна