У США відреагували на заяву Британії про передачу китайської зброї Росії

У США відреагували на заяву Британії про передачу китайської зброї Росії

Згідно з відео, опублікованого Білим домом, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що США не мають інформації про зброю, яку Китай готується надати Росії.

Проте, Білий дім планує уточнити цю інформацію разом з британською стороною. Співрозмовники сподіваються на те, що спільна операційна картина стане зрозумілою.

"У 2022 році я стояв за цією трибуною і попереджав про стурбованість, що Китай може надати Росії пряму летальну допомогу. Ми не побачили цього у 2022 році, ми не побачили цього у 2023 році, і ми не бачили цього досі", - сказав представник адміністрації Байдена.

Салліван також зацікавлений у розумінні того, що саме має на увазі міністр оборони Великобританії Грант Шеппс у своїх коментарях.

Раніше, глава міноборони Великобританії повідомив, що Китай надає або збирається надати Росії летальну військову допомогу для України. За його словами, докази цього наявні у розвідці Великобританії та США. Також було заявлено про співпрацю Росії та Китаю у розробці бойової техніки для використання проти України.

Читайте також: