У ТЦК пояснили, чи вважається врученою відправлена ​​поштою повістка

У ТЦК з'ясували, чи є доставлена поштою повістка
У ТЦК з'ясували, чи є доставлена поштою повістка

Українцям розповіли, як вручається повістка

Спікер Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін розповів "Телеграфу", чи вважається врученою відправлена ​​поштою повістка.

18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Зміни, які стосуються вручення повісток, пояснили мешканцям країни.

За словами Істоміна, після 60-денного періоду, відведеного для уточнення облікових даних, повістка може бути надіслана рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення на адресу місця проживання військовозобов'язаного або резервіста. Якщо до 16 липня адреса не була уточнена, повістка надсилається на адресу зареєстрованого місця проживання.

«Важливою деталлю при цьому є те, що день явки на виклик визначається не раніше 14-го дня з дня відправки повістки поштою», - зауважив Істомін.

Процедура вручення повістки передбачає певні кроки, необхідність підпису одержувача не є обов'язковою. Сповіщення про виклик у ТЦК підтверджується інформацією та/або документами від поштового оператора або позначками про відмову в отриманні поштового відправлення.

Варто зазначити, що комісія при ТЦК може відмовити українцям з будь-яких причин.

Читайте також