У Варшаві змінять правила паркування: що потрібно знати водіям

Варшава оновлює положення щодо використання парковок P+R

З неділі, 28 квітня, у Варшаві вводяться оновлені положення, які регламентують використання парковок Park and Ride (P+R), що перехоплюють. Міська влада прийняла низку важливих змін.

Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на публікацію видання Rzeczpospolita.

Тепер власники автомобілів зможуть залишати свої транспортні засоби на стоянках P+R на всі вихідні, включаючи нічний час. При цьому перші 20 хвилин паркування будуть безкоштовними для всіх.

Відтепер правила паркування будуть єдиними для легковиків незалежно від типу двигуна – бензинового, дизельного чи електричного. Ті водії, які планують залишити машину на більш тривалий термін, повинні мати діючий квиток на міський транспорт.

Скутеристи отримають право на безкоштовне паркування, а для власників причепів та інших автопричіпних конструкцій запроваджується плата у розмірі 100 злотих.

Крім того, скористатися зарядними станціями для електромобілів на парковках P+R тепер можна буде лише на платній основі. Встановлений тариф становитиме 1,61 злотих за 1 кВт/год.

Міська влада розраховує, що нововведення дозволять оптимізувати використання перехоплюючих парковок та підвищити доступність послуги для мешканців Варшави та гостей польської столиці.

Раніше водіям із України підказали, як перевірити свої штрафи у Польщі.