У ЗСУ оцінили втрати ворога за період наступу на Харківщині

Фотографія зруйнованих танків на Харківщині
Фотографія зруйнованих танків на Харківщині

Окупаційна армія залучила до наступальних дій у Харківщині понад 10 тисяч осіб

Операційно-тактичне управління "Харків" повідомило, що в останні два дні окупаційна армія залучила 10 350 осіб до наступальних дій у прикордонних районах Харківської області.

Про це повідомив полковник Віктор Солімчук, начальник штабу - заступник командира ОТУ "Харків", під час брифінгу.

За його словами, станом на початок липня втрати противника складають: 2939 вбитих, 6509 поранених. Крім того, 45 окупантів здалися у полон. Віктор Солімчук підкреслив, що ці цифри становлять приблизно 91% загальних втрат противника на цьому напрямку.

За час воєнних дій росіяни вже втратили більшу частину своєї 138 мотострілецької бригади та 83-й і 157-й танкові полки.

Десантно-штурмова бригада №83 російських окупаційних військ постійно зазнає втрат, іноді до декількох десятків осіб за добу, що підтверджується полоненими та радіоперехопленнями.

При цьому в ОТУ "Харків" зазначили, що через великі втрати російське командування змушене відводити підрозділи з інших напрямків, вводити резерви та залучати добровольчі "православні комуно-фашистські" бригади, серед яких є бригада під назвою Алєксандра Нєвского.

За словами представників Сил оборони, війська РФ все ще є значним потенціалом у наступництві. Ворог перегруповується, відновлює сили та логістику, а також готує штурмові групи у тилу.

"Ми розуміємо силу окупаційних військ, ми розуміємо їхні наміри. Та наші солдати, артилерія та дрони вносять вагомий внесок у плани ворога. Усі їхні спроби збільшити зусилля та розширити зону контролю робляться марними. Ми будемо продовжувати знищувати окупантів по всій лінії державного кордону та фронту, руйнуючи їхні загарбницькі плани", - підкреслив Віктор Солімчук.

Джерело: АрміяInform

Читайте також