У ЗСУ розказали, скільки "Калібрів" РФ тримає у морі

У ЗСУ розказали, скільки

22 грудня на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському й Середземному морях перебувають 23 судна Російської Федерації.

У Чорному морі на бойовому чергуванні стоять до 12 ворожих кораблів, серед них поки що немає носіїв крилатих ракет "Калібр", повідомили у четвер Військово-морські сили України.

"Водночас у Середземному морі чатують дев'ять російських кораблів, зокрема, п'ять ворожих носіїв ОТКР "Калібр" із сумарним залпом у 72 ракети. В Азовському морі комунікації контролюють два кораблі", ідеться в повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За добу прохід Керч-Єнікальською протокою в інтересах РФ здійснили:

до Чорного моря: 46 суден, із них 14 продовжили рух у напрямку протоки Босфор;

до Азовського моря: 33 судна, зокрема, п'ять рухалися з Босфору.

"Рух цивільних суден через акваторію Азовського моря й надалі здійснюється з вимкненими передавачами системи автоматичної ідентифікації, що порушує Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року", додали у ВМС.

Уранці 16 грудня Росія зробила чергову спробу зруйнувати енергосистему України. ППО "відпрацювала непогано", сказали у Повітряних силах. Водночас пошкоджено деякі енергооб'єкти та є влучання в житловий будинок у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Російські окупанти випустили 76 ракет по українській критичній інфраструктурі, 60 з них збила протиповітряна оборона, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Внаслідок масованого удару з боку Росії по електроенергетичній інфраструктурі України відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергосистеми країни. Через це Укренерго оголосило про надзвичайну ситуацію.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав союзників посилити військову допомогу після ракетних ударів.

17 грудня російські окупанти завдали по території України п'ять ракетних ударів. Також здійснили 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Загроза авіаційних і ракетних ударів зберігається на всій території України. Про це попередив Генштаб Збройних сил України.

Президент Володимир Зеленський закликав союзників надати для Україні надійний щит ППО.

Читайте також: