У ЗСУ розкрили головну мету сьогоднішньої масованої атаки РФ

У ЗСУ розкрили головну мету сьогоднішньої масованої атаки РФ

Масованою ракетною атакою 16 грудня російські війська намагалися виснажити українську протиповітряну оборону.

Ворог для цього застосовував авіацію з різних напрямків, заявила у п'ятницю начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Сьогоднішній ракетний обстріл відбувся роззосередженими силами противника. Ворог намагався виснажити протиповітряну оборону, бо була застосована і стратегічна авіація з різних напрямків, і був виведений в море на чергування ракетоносій, якого зранку не було. Це те, про що ми і повідомляли. Вони можуть застосувати отакий максимальний ресурс, який можливий на даний момент", розповіла вона.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Учора Росія повернула "Калібри" у Чорне море. 15 грудня на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському й Середземному морях перебувало 21 судно Російської Федерації. У Чорному морі на бойовому чергуванні стояло 10 ворожих кораблів, серед яких один носій крилатих ракет "Калібр" із загальним залпом у вісім ракет.

Уранці 16 грудня Росія зробила чергову спробу зруйнувати енергосистему України. ППО "відпрацювала непогано", сказали у Повітряних силах. Водночас пошкоджено деякі енергооб'єкти та є влучання в житловий будинок у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Російські окупанти випустили 76 ракет по українській критичній інфраструктурі, 60 з них збила протиповітряна оборона, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Внаслідок масованого удару з боку Росії по електроенергетичній інфраструктурі України відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергосистеми країни. Через це Укренерго оголосило про надзвичайну ситуацію.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав союзників посилити військову допомогу після ракетних ударів.

Читайте також: