Україна готується до здачі Харкова: новий фейк від росіян

Україна засуджує поширення російської пропаганди

Російські пропагандисти намагаються сіяти хаос та паніку, стверджуючи, що Україна готується до здачі Харкова. Однак, прес-служба Центру протидії дезінформації заявила, що ці повідомлення є фейковими.

Ворожі Telegram-канали розповсюджують інформацію про те, що керівництво Харкова втікає з міста, посилаючись на виділення коштів на ремонт доріг у районі Люботина та Коротича.

«Повідомлення про буцімто «втечу» міської адміністрації з Харкова не відповідають дійсності та є інформаційно-психологічною операцією ворога, яка має на меті деморалізувати суспільство та посіяти панічні настрої»,- заявили у Центрі протидії дезінформації.

Заступник голови ГУР Вадим Скібіцький заявив, що окупанти не мають достатньо сил та засобів для наступальної операції на західному напрямку. Також, прес-офіцер командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо повідомив, що північний кордон постійно укріплюється, а рух російських військ контролюється.

Ми нагадуємо, що російська пропаганда поширила ще один фейк про головнокомандувача Збройних сил України Валерія Сирського, стверджуючи, що у нього є прийомний син в Австралії. Усі ці розповіді є провокацією та класичними спробами розділити українське суспільство.

Раніше, українські громадяни отримували повідомлення від «Офісу президента України», у яких стверджувалося про припинення вогню та передачу частини територій країні-агресору. Дані повідомлення також виявилися фейковими.