Україна отримає все ‒ Кулеба зробив гучну заяву

Україна отримає все ‒ Кулеба зробив гучну заяву

Україна отримає всю необхідну зброю для звільнення своєї землі від окупантів.

Це лише питання часу, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону.

"Якщо підсумувати всі залаштункові розмови, не лише у Вашингтоні, а й інших країнах, то висновок такий: вся потрібна зброя буде, це лише питання часу", ‒ сказав Кулеба.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Є причини, чому її не можна отримати одразу.

"Є психологічні, логістичні та політичні причини. З цими усіма причинами треба працювати і ми будемо працювати. Постачання зброї ‒ це дуже складна технічна і логістична операція, ми займаємось разом з колегами з інших відомств всіма цими деталями. У мене є відчуття, що ніяких табу в питаннях постачаннях зброї немає", підкреслив міністр.

21 грудня президент Володимир Зеленський прибув до Сполучених Штатів Америки, а держсекретар країни Ентоні Блінкен оголосив про надання нового пакета безпекової допомоги Україні на майже $1,85 млрд, який вперше включатиме зенітні ракетні комплекси Patriot.

За даними CNN, США вже найближчим часом розпочнуть навчання українських військових управлінню Patriot.

Patriot це далекобійна зброя, яка може вражати свої аеробалістичні цілі на відстані до 150 км. Ці комплекси на певних напрямках могли б допомогти відігнати російську авіацію якомога далі від наших кордонів, а саме бомбардувальники ТУ-22М3 чи екіпажі тактичної авіації ворога, пояснив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Загалом США надали Україні приблизно $21,2 млрд з початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого.

Читайте також: