Україна озвучила плани на Курську область

Курська область на карті України
Курська область на карті України

Операція у Курській області: захист українських громадян

Речник Міністерства закордонних справ України, Георгій Тихий, повідомив, що військова операція у Курській області Росії має на меті захист українських громадян від обстрілів з боку російських військ. Цю інформацію він надав під час брифінгу від 13 серпня.

Тихий наголосив, що Україна не прагне займати Курську область, але має намір захистити своїх громадян. З початку літа 2024 року збройні сили РФ завдали понад 2000 ударів різними видами зброї на території Курської області, включаючи керовані авіабомби та ракети.

Речник МЗС заявив про необхідність звільнення прикордонних районів від російських військових контингентів. Ця операція є стратегічно важливою і перешкоджає Росії перекидати додаткові військові підрозділи і ускладнює її логістику.

Тихий підкреслив, що Збройні сили України дотримуються міжнародних стандартів ведення війни, є цивілізованою європейською силою та їх метою є лише захист країни. Він також зазначив, що Росія сама привнесла війну на територію України, і тепер вона повертається на територію РФ.

Засоби масової інформації повідомляють, що Збройні Сили України риють окопи в Курській області і прийшли надовго.

Читайте також