Україна планує наростити потужності для імпорту електроенергії: коли зменшаться відключення

Трансформатори на подстанції
Трансформатори на подстанції

Міністерство енергетики планує збільшити потужність для імпорту електроенергії до осені цього року. Про це повідомила заступник міністра енергетики Світлана Грінчук. Вона сказала, що міністерство постійно працює над збільшенням можливості отримання електроенергії з країн-сусідів. Однак в енергосистемі України є високий дефіцит, тому введення обмежень та графіків відключень є необхідним.

"Дуже сподіваємося, що до осені ми вже будемо збільшено потужність, щоб ми могли імпортувати більше електроенергії. Тому що це суттєвий інструмент балансування нашої енергосистеми, зокрема", - зазначила вона.

Світлана Грінчук також зазначила, що Міненерго співпрацює з регіонами для підготовки до зими. Відділ розробляє рішення та забезпечує резервне харчування в критичних ситуаціях.

"Незважаючи на все, що ми робимо, щоб тримати систему стабільною, нам доводиться вводити обмеження та графіки відключень", - додала вона.

За словами заступника міністра енергетики Миколи Колесника, підготовка до опалювального сезону перебуває під постійним контролем. Міністерство взаємодіє з міжнародними партнерами та місцевими органами влади для готовності інфраструктури до наступного опалювального сезону.

Енергетичний експерт Володимир Омельченко раніше заявив, що очікується менше відключень з кінця липня до початку серпня.

Читайте також