Україна поновила переговори із власниками євробондів про реструктуризацію боргу - ЗМІ

Українські чиновники переговоряють про євробонди
Українські чиновники переговоряють про євробонди

Переговори про реструктуризацію боргу України тривають

Переговори з власниками євробондів про реструктуризацію боргу України розпочалися цього тижня. Це відбувається перед закінченням мораторію на виплати боргу, який завершується 1 серпня. Перший раунд переговорів в червні не приніс результатів.

Відповідно до джерела з Bloomberg, Україна має непогашений борг на суму $19,7 млрд за своїми міжнародними облігаціями, а також винна $2,6 млрд за ВВП-варантами.

Переговори проводяться у форматі "обмежених", що передбачає вимоги нерозголошення конфіденційної непублічної інформації. Також тимчасово обмежена торгівля, оскільки теми, що обговорюються, можуть вплинути на ринок.

Вже у серпні 2022 року Україна домовилася про відстрочку на два роки погашення та виплат відсотків за 13 випусками суверенних єврооблігацій загальною номінальною вартістю $17,26 млрд та €2,25 млрд. Також було домовленося про перегляд умов щодо ВВП-варантів.

Третячохода погашення єврооблігацій України на суму понад $3 млрд повинна була відбутися до липня 2024 року. Конкретно, погашення випусків на $912,35 млн було заплановано на 1 вересня 2022 року, на $1 млрд 355,23 млн - на 1 вересня 2023 року, а на $750 млн - на 1 лютого 2024 року.

Джерело: Forbes

Читайте також