Україна пропонує Канаді створити коаліцію

Україна пропонує Канаді створити коаліцію

Україна запропонувала Канаді приєднатися до авіаційної коаліції, яку хочуть створити за аналогом танкової.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитра Кулеби під час візиту міністра закордонних справ Канади Мелані Жолі до Києва.

"Я передав Мелані запрошення приєднатися до нової коаліції, яку ми створюємо. Це авіаційна коаліція. Цьому питанню ми приділили значну увагу під час нашого спілкування", заявив Кулеба.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Міністр подякував канадській колезі за уже ухвалені рішення про передачу Україні комплексу протиповітряної оборони NASAMS, броньовиків Senator та танків.

Кулеба додав, що обговорив з главою МЗС Канади також зброю, санкції та українську формулу миру, зокрема шляхи її впровадження.

Міжнародні партнери у майбутньому обов'язково нададуть Україні винищувачі для боротьби проти російської агресії. Для прикладу, союзники вже надали низку західних систем озброєнь після того, як спочатку казали, що не будуть цього робити. Таку думку висловив міністр оборони України Олексій Резніков.

За його словами, Україні потрібні винищувачі як частина ширшої системи протиповітряної оборони для захисту України від атак Росії.

Читайте також: