Україна виробляє понад 70% номенклатури сільгосптехніки

Зображення сільгосптехніки
Зображення сільгосптехніки

70-80% сільськогосподарської техніки в Україні виробляють на внутрішньому ринку, виробництво решти - питання часу та інвестицій, заявив виконувач обов'язків міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, пише Укрінформ.

В Україні поки що недостатньо виробляють самохідні обприскувачі та зернозбиральні комбайни, але розвиток цих напрямків є перспективним, зазначив Висоцький.

Наразі в Україні вироблено по одній моделі внутрішнього обприскувача та комбайна, але для повного задоволення потреб сільського господарства потрібно налагодити масове виробництво та розширити асортимент, йдеться в повідомленні.

Також є наявність іншої сільськогосподарської техніки, такої як трактори, проте її випуск здійснюється в обмежених обсягах. У той же час ґрунтообробна, посівна техніка, елеваторне обладнання та доїльне устаткування великої кількості представлені на ринку.

Тарас Висоцький зазначив, що в рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%" міністерство оновлює списки виробників та асортимент техніки. Він попереджає про пік попиту, який настане восени, коли фермери будуть придбавати нову техніку для максимальної реалізації продукції.

Читайте також