Українцям можуть відмовити в оцифруванні трудових: ПФУ назвав причини

Причини скасування звернень щодо оцифрування трудових книжок в Пенсійному фонді України

У Пенсійному фонді України назвали причини скасування звернень щодо оцифрування трудових книжок, про що повідомила прес-служба ПФУ у Донецькій області.

Однією з причин скасування звернень є помилки, які допускають користувачі веб-порталу Пенсійного фонду. Такі помилки виникають у випадках, коли скановані копії документів не належать заявнику, зроблено не з оригіналів документів або у чорно-білому форматі, або відскановані неправильно (обрізані дати, номери наказів тощо).

Також вказано на порушення вимог до оформлення трудової книжки, такі як відсутня скан-копія титульної сторінки, відсутній підпис власника книжки або запис про зміну ПІБ, або відсутня печатка установи або підпис відповідальної особи. Також виникають помилки в електронній формі звернень до даних особи.

У разі скасування виконання звернення статус веб-порталу вказує на причину такого скасування, що зазначено у реквізиті "Повідомлення".

Для перевірки стану опрацювання документів можна скористатися веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України для роботодавців або застрахованих осіб.

Усі причини скасування звернень та вимоги до оформлення трудової книжки детально описані у веб-порталі ПФУ.

Завантажити скан-копію трудової книжки для оцифрування можна за посиланнями:

Трудовая книжка, Пенсионный фонд Украины, Электронная трудовая

Українцям також треба буде заробляти бали для отримання більшої пенсії.