Українцям у Німеччині доведеться перереєструвати авто: скільки це коштує

Українських біженців зобов'язали перереєструвати автомобілі в Німеччині

Українським біженцям у Німеччині встановлено термін до 31 березня для перереєстрації їх автомобілів. Ця вимога стосується лише тих, хто користується транспортними засобами з українською реєстрацією та перебуває в Німеччині більше 1 року. Таким, хто не встигне здійснити перереєстрацію, будуть накладати штрафи.

За інформацією РБК-Україна, адвокат Богдан Дралло пояснив, що для перереєстрації авто потрібно виконати кілька кроків:

  • Технічний огляд: Звернутися до TÜV, DEKRA, GTÜ або KÜS. Залежно від наявності схвалення ЄС, огляд може бути спрощеним (§ 29 StVZO) або повним (Vollgutachten).
  • Митна декларація: У митниці (Zoll) необхідно оголосити автомобіль як майно переселенця (Übersiedlungsgut), щоб уникнути імпортного податку та мита.
  • Реєстрація: З відповідним пакетом документів відвідати KFZ-Zulassungsstelle за місцем проживання, щоб отримати німецькі номери та свідоцтво про реєстрацію (Zulassungsbescheinigung Teil 1 та Teil 2).
  • Страхування: Обов'язкове страхування автомобіля (Haftpflichtversicherung). "Зелена карта" або Grenzversicherung не вважаються прийнятними. Потрібно надати номер страхування (eVB-Nummer).

Вартість переоформлення автомобіля залежить від регіону:

  • Техогляд потрібно оплатити при схваленні автомобіля та отриманні сертифіката відповідності - 260 євро. Якщо схвалення немає, слід записатися на інспекцію Vollgutachten technischem Datenblatt. Вартість - 260 євро.
  • Отримання номерів коштуватиме 110 євро.
  • Вартість страховки - 200-1000 євро на рік. Сума залежить від регіону, де здійснюється перереєстрація авто.

Додатково читайте: "Вбивство українки у Німеччині: під підозрою двоє громадян Росії".