Українці готові платити за імена вбивць беззбройного полоненого

Українці готові платити за імена вбивць беззбройного полоненого

Український адвокат та військовий Масі Найєм пообіцяв гроші тим, хто дізнається ім'я розстріляного окупантами беззбройного військовополоненого.

Оголосив винагороду в $1 тис. Про це написав у Facebook.

"1 тисяча доларів за ім'я того, кого застрелили росіяни після слів "Слава Україні". З достовірними доказами, що це він. Впевнений, що під цим постом ще долучаться люди. Маємо знати ім'я. З повагою до того українця", пояснив Наєм.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У коментарях під дописом багато українців заявили, що готові заплатити значно більше тим, хто повідомить імена виконавців злочину.

Суми винагород за імена вбивць сягають $20 тис.

Особу загиблого воїна вже встановили, але ім'я тримають в секреті. У беззбройному полоненому на розстрільному відео українка впізнала свого брата.

6 березня ЗМІ і Telegram-канали опублікували відео, на якому окупанти розстрілюють українського військовополоненого. Чоловіка вбили після слів "Слава Україні". Де і коли зняте відео невідомо. Судячи з форми воїна, він входив до лав Збройних сил України.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець відправив міжнародним партнерам і колегам-омбудсменам відео злочину окупантів.

Служба безпеки України зареєструвала кримінальне провадження за фактом розстрілу українського полоненого.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав розстріл українського військовополоненого жахливим воєнним злочином і ще одним доказом того, що війна РФ проти України є геноцидом.

На розстріл росіянами полоненого ЗСУ відреагував і президент Володимир Зеленський. Пообіцяв, що Україна знайде вбивць.

Читайте також: