Українці зможуть використовувати "Дію" як цифровий гаманець у ЄС: Федоров розкрив деталі

Українці зможуть використовувати "Дію" як цифровий гаманець в Європейському Союзі

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив в соціальній мережі Facebook, що українці зможуть використовувати свій цифровий гаманець "Дія" в країнах Європейського Союзу. Він зазначив, що з допомогою "Дії" можна буде відкривати банківські рахунки, користуватися електронним підписом та отримувати електронні медичні рецепти.

За його словами, в ЄС вже проголосували за створення Європейського гаманця цифрової ідентифікації (EUDI). Україна, яка не є членом ЄС, але бере активну участь у формуванні майбутньої електронної ідентифікації в ЄС, також представить свій гаманець. Тестування прототипів має завершитися до квітня 2025 року.

"Український цифровий гаманець – це Дія. Після запуску пілотного проекту до ЄС українці зможуть використовувати там Дію, а європейці – свої гаманці в Україні."

Також Мінцифри беруть участь у пілотному проекті ЄС, де тестуватимуть взаємодію "Дії". Міністр наголосив, що з цифровим гаманцем можна буде відкривати банківські рахунки, мати доступ до посвідчень водія, користуватися електронним підписом та отримувати електронні медичні рецепти.

Федоров додав, що до кінця першого кварталу цього року Єврокомісія має оприлюднити вимоги для гаманців EUDI. "Дія" вже реалізувала більшість функцій EUDI, а далі міністр планує досягти їх визнання у ЄС.

Раніше "Дія" спростила оформлення субсидії, але ця послуга все ще не доступна всім.

Дія запустила нову послугу