"Українці значно більш вмотивовані": Годжес прокоментував перевагу Росії в живій силі та артилерії

Росія має перевагу над Україною щодо кількості військових, боєприпасів та обладнання, але не може повною мірою використати цю перевагу, зауважує експерт. За його словами, Росія використовує значно більше артилерійських снарядів і, ймовірно, вербує нових військових, але має проблеми зі спроможністю експлуатувати арсенал.

Країни Європи активізують поставки боєприпасів та обладнання Україні, а Франція оголосила про нові поставки військового устаткування для того, щоб допомогти українським силам зменшити нестачу.

"Авдіївка впала 5 тижнів тому, а росіяни не змогли з цього скористатись, бо не мають спроможності", - сказав Годжес в інтерв'ю.

Експерт вказує, що хоча Росія може мати перевагу в артилерійських снарядах, її здатність використовувати це обмежена через велику кількість втрат досвідчених офіцерів і сержантів. Він також наголошує, що війна не залежить тільки від кількості людей, а Україна має велику мотивацію захищати свою Батьківщину.

"Українці знають місцевість краще, ніж будь-хто, а росіяни - окупанти та загарбники. Я не думаю, що росіянам, які хочуть бути там, вистачить навіть на один шкільний автобус", - додав він.

Джерело: Голос Америки

Читайте також: