Українська кіберспортивна команда стала першим чемпіоном світу з Counter-Strike 2

Українська кіберспортивна команда Natus Vincere (NAVI) стала чемпіоном першого турніру з Counter-Strike 2, що відбувся у Копенгагені. Цю новину команда запостила на своїй сторінці в соцмережі X.

У гранд-фіналі наша команда перемогла американського суперника FaZe Clan з рахунком 2:0.

NAVI здобули перемогу на двох з трьох картах: на Ancient українці виграли з рахунком 13:9, але на Mirage FaZe Clan перемогли NAVI з рахунком 13:2. На третій карті - Inferno - українська команда знову перемогла з рахунком 2:1.

За перемогу на турнірі NAVI отримали 500 тисяч доларів, а також путівки на турніри BLAST Premier World Final та Esports World Cup 2024.

PGL Major Copenhagen 2024 - це перший в історії великий турнір з Counter-Strike 2. Наступний відбудеться у Шанхаї в грудні.

Крім того, під час трансляції гри збирали кошти на потреби бригади Національної гвардії України "Азов". За результатами збору назбиралося понад 5,5 млн грн.

Що відомо про NAVI

У 2011 році наша команда стала першим в історії переможцем турніру The International - найбільших змагань у світі з Dota 2.

У 2021 році команда Na'Vi з CS:GO перемогла на мейджор-турнірі - PGL Major Stockholm.

Команда стала першою в історії кіберспорту, яка виграла у трьох головних турнірах з Counter Strike за один рік - World Cyber Games 2010, Intel Extreme Masters та Electronic Sports World Cup.

Нагадаємо, у травні минулого року закінчився міжнародний чемпіонат Gamers Without Borders 2023 Fe, переможцями якого стала жіноча команда кіберспортивної організації Natus Vincere - NAVI Javelins. Дівчата віртуозно перемогли суперниць по Counter-Strike: Global Offensive з фінальним рахунком 3:0.

Читайте також: 

  • Ігри майбутнього. Розмова про те, як Путін використовує кіберспорт у війні і чим відповідає Україна
  • Український кіберспортсмен став рекордсменом світу