"Українське післявоєнне диво" ‒ Кулеба озвучив оптимістичний прогноз

Україна після війни зміцнить позиції Європи та ЄС як глобального гравця на міжнародній арені.

Нині, попри повномасштабну війну, є всі передумови для "українського післявоєнного дива". Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів в інтерв'ю чеському виданню Denik.

"Ми розвиваємо прагматичну та взаємовигідну співпрацю з європейськими державами, яка зміцнює всі сторони", ‒ сказав Кулеба.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, Україна приносить користь Європі та світу на полі бою та у дипломатичній сфері. А також експортуючи продовольство, стримуючи російську загрозу та створюючи стійку й ефективну архітектуру безпеки.

Попри розруху, заподіяну Росією, економічний потенціал України є "значним". До нього входять промисловість, перспективний військово-промисловий комплекс, сільське господарство, яке забезпечує Європу та глобальний Південь, а також креативна та цифрова індустрії.

"Як і після Другої світової війни, я вважаю, що ми маємо всі передумови для створення українського післявоєнного дива, як з точки зору відновлення економіки, так і людського потенціалу", наголосив Кулеба.

Україна вже стала невід'ємною та суттєвою частиною й донором системи безпеки НАТО. Залишилось лише формалізувати те, що давно стало фактом, розповів в інтерв'ю чеському виданню Denik.cz міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Однією з основних тем майбутнього саміту Україна ‒ ЄС будуть попередні переговори щодо вступу нашої країни до Євросоюзу. Зустріч запланована на 3 лютого у Києві, розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Читайте також: