Українські банки зафіксували приплив коштів клієнтів - НБУ

Гроші клієнтів припливають в українські банки
Гроші клієнтів припливають в українські банки

Банки зафіксували приплив коштів клієнтів - НБУ

У Національному банку України повідомили про те, що банки зафіксували приплив коштів клієнтів. Про це свідчать результати щоквартального опитування НБУ про банківське фондування.

За даними НБУ, у ІІ кварталі зріс обсяг коштів як домогосподарств і корпорацій, так і оптового фондування. Фінустанови прогнозують, що зростання зберігатиметься й надалі, крім оптового фондування, обсяги якого зменшаться.

Зазначено, що середня вартість фондування в ІІ кварталі продовжувала знижуватися. Про це повідомила найбільша частка респондентів за всю історію опитувань з ІІ кварталу 2021 року. Зменшення триватиме й в наступному кварталі.

Крім того, частка фондування у валюті знизилася й, за очікуваннями банків, знижуватиметься надалі. Строковість фондування дещо скорочувалася третій квартал поспіль, водночас у ІІ кварталі про це повідомила менша, ніж раніше, кількість фінустанов.

Також загальний обсяг капіталу банків за останні 12 місяців збільшився. Три чверті опитаних очікують на збереження такої тенденції.

Прибутковість залишається визначальним чинником збільшення обсягу капіталу в найближчому майбутньому.

Читайте також

Помер ведучий КВК Масляков
вчора, 20:21 90 переглянули
Ведучий КВК Масляков помер