Українські хакери зупинили роботу платіжних терміналів у РФ

Найбільший виробник онлайн-кас в РФ, компанія Евотор, зазнав збою в роботі через дії українських хакерів. Ця інформація надійшла з Telegram-каналу Міністерства цифрової трансформації України.

Згідно з повідомленням, робота платіжних терміналів була заблокована. Тому росіяни не змогли безготівково розрахуватися за новорічні подарунки.

Зупинка роботи платіжних терміналів

Наразі росіяни не мають можливості платити карткою на касах магазинів, кафе, перукарень та інших закладах, які використовують платіжні термінали. Це може значно пошкодити економіку Росії», - зазначено відомством.

Раніше на сайтах трьох російських компаній була опублікована фотографія головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного разом з українськими військовими і вітальним написом. Це один із випадків, коли українські хакери привітали Збройні Сили України.

ЗМІ також висвітлюють роботу українських хакерів та їхню допомогу в обороні. Українські волонтери створили спеціальний сайт для військових Збройних Сил Росії, які не підтримують війну з Україною. Вони також займаються кібер- та інформаційною війною.