Українські шаблістки здобули бронзу Кубка світу з фехтування

Збірна України з фехтування на шаблях сьогодні, 17 березня, завоювала бронзову медаль на етапі Кубка світу в Сінт-Нікласі, Бельгія. Про це повідомляє Base of Ukrainian sports.

Наша команда, в складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Юлії Бакастової та Олени Кравацької, почала з 1/8 фіналу через 6-е будівельне місце. Українки почали день перемогою над Польщею з рахунком 45:38, а потім зустрілися зі значним опором з боку американської збірної. Проте, наші спортсменки змогли дотиснути опоненток і пройти до півфіналу з рахунком 45:43.

У битві за фінал українська команда зійшлася зі збірною Франції, які виграли золото минулого етапу в Афінах. Сьогодні ж, на жаль, українкам не вдалося знищити відставання в 14 очок після чотирьох поєдинків, і вони поступилися француженкам з рахунком 39:45.

Проте, у матчі за бронзу нашим шаблісткам чекав цікавий реванш з Південною Кореєю, які вилучили Україну з п'єдесталу Чемпіонату світу 2023 року в Мілані. На відміну від попереднього матчу, наші фехтувальниці не відпустили суперниць з старту і зуміли перемогти із рахунком 45:38, завоювавши бронзову медаль Кубка світу в Сінт-Нікласі.

Також були визначені всі країни-учасниці жіночого командного шаблістського турніру на Олімпіаді: Франція, Угорщина, Україна, Південна Корея, США, Японія, Італія та Алжир будуть змагатися на головному спортивному заході розпочатому з 2025 року.