Українські війська знищили базу росіян біля Мелітополя - Федоров

Українські війська знищили базу росіян біля Мелітополя - Федоров

На тимчасово захоплених територіях росіянам буде складніше забезпечувати свої війська на Запорізькому напрямку. Райони Токмака та Мелітополя, які росіяни вважали "глибоким тилом", насправді не такі беззахисні. Таку інформацію розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров. Він зазначив, що росіяни розмістили свої тренувальні бази на узбережжі Азовського моря та Молочного лиману, де тренують "мобіків" і забезпечують транзит військ.

За словами Федорова, російські окупанти привозять військових з Криму та Мелітополя на свої бази. Там вони тренуються та випробовують різні види зброї, а також розміщують склади боєприпасів. Одну з таких баз вдалося ліквідувати українським силам, що значно позначилось на чисельності ворожих військ. Також Федоров зазначив, що шляхи поставок зброї до Запорізького напрямку у росіян тепер буде важче побудувати, оскільки їхні склади в Бердянську були знищені.

Він також опровергнув інформацію про виведення російських військових з Токмака. Навпаки, кількість військових у цьому районі збільшилася, але цивільний персонал поступово евакуюється з території. Хоча колаборантам було бажано якомога швидше покинути місце, але ФСБ та Росгвардія не дають їм зробити це, щоб створити видимість нормальної ситуації.

У ніч з 16 на 17 жовтня українські війська нанесли удари по аеродромам поблизу Бердянська, який захоплений росіянами, а також в Луганську, який тимчасово окупований. Пошкоджено гелікоптери та обладнання аеродромів.

Читайте також: