«Укренерго» попереджає про можливий дефіцит в енергосистемі

Україні загрожує дефіцит електроенергії

Споживання електроенергії в Україні залишається на високому рівні і може призвести до дефіциту в енергосистемі. Про це заявило прес-служба компанії "Укренерго".

15 січня максимальне споживання електроенергії було на 1,3% нижче, ніж попереднього дня. Це через потепління від -10 до -3 градусів

Зазначається, що наразі рівень споживання електроенергії відповідає понеділковому рівню, але Диспетчерський центр "Укренерго" попереджає про можливий дефіцит впродовж дня на рівні 1%. Це через похолодання та зменшення виробництва сонячної енергії через погіршення погодних умов.

У період з 09:00 до 19:00 важливо свідомо користуватися потужними електроприладами, щоб зменшити навантаження на електростанції. Споживайте електроенергію ощадливо.

Наразі розблоковано всі види електростанцій, що забезпечують енергопостачання споживачів.

Один блок теплової електростанції тимчасово вийшов із строя, два перебувають на ремонті. Сонячні електростанції працюють зі зниженою потужністю в більшості регіонів.

Україна імпортує електроенергію з Словаччини, Румунії та Молдови. Загалом обсяг імпорту складає 3 458 МВт-год з максимальною потужністю в окремі години до 418 МВт.

Через негоду 29 населених пунктів у Кіровоградській та Миколаївській областях залишаються знеструмленими. Також через технічні проблеми без електропостачання залишилися споживачі в Дніпропетровській, Київській та Сумській областях, а також у 380 населених пунктах через бойові дії та інші причини.