Укренерго та ДТЕК оприлюднили графік відключень електроенергії на 3 вересня

Графік відключень електроенергії на 3 вересня
Графік відключень електроенергії на 3 вересня

Національна енергетична компанія "Укренерго" розкрила інформацію про графіки відключень електроенергії на 3 вересня 2024 року. За повідомленням, обмеження споживання електроенергії будуть дійсні протягом усієї доби.

Графік відключень на 3 вересня буде наступним:

  • З 00:00 до 06:00 - одна черга відключень
  • З 06:00 до 09:00 - дві черги відключень
  • З 09:00 до 16:00 - одна черга відключень
  • З 16:00 до 24:00 - дві черги відключень

Укренерго зазначає, що можливі зміни в обсягах відключень і рекомендує слідкувати за повідомленнями компанії та місцевих обленерго. Варто відмітити, що живлення критичної інфраструктури залишатиметься незмінним.

Цю інформацію підтверджує компанія ДТЕК, додавши, що графіки відключень будуть дійсні протягом усієї доби 3 вересня.

За даними "Укренерго", споживання електроенергії залишається високим через спекотну погоду в більшості областей України, але спостерігається тенденція до зниження. На 9:30 2 вересня рівень споживання електроенергії був на 3,7% нижче, ніж у попередній робочий день.

Крім того, унаслідок бойових дій та інших обставин станом на ранок 2 вересня було знеструмлено повністю або частково 563 населених пункти. Нові випадки відключень зафіксовані в Донецькій, Харківській, Сумській, Чернігівській, Миколаївській та Херсонській областях.

Укренерго нагадує, що українська енергосистема все ще відновлюється після масових атак, є дефіцит потужності, а на енергооб'єктах тривають аварійні та планові ремонти. Тому компанія закликає споживачів економно використовувати електроенергію.

Читайте також