Укрпошта анонсувала співпрацю з Amazon: коли запрацює доставка із США

Укрпошта доставляє посилки з Amazon
Укрпошта доставляє посилки з Amazon

Українці вже в 2025 році зможуть користуватися такими світовими маркетплейсами, як Amazon. Таку можливість отримають завдяки планам АТ "Укрпошта" про укладання стратегічної угоди з Поштовою службою США (USPS). Про це розповів генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

За його словами, "Укрпошта" активно працює над фіналізацією домовленостей з USPS. Передбачається, що до 1 січня буде укладена угода про доставку дрібних посилок, а пізніше - і більших відправлень.

Щойно нам вдасться укласти угоду, Amazon відкриється для України

За словами гендиректора "Укрпошти", це відкриє двері й для інших великих міжнародних маркетплейсів, які досі були недоступні для українських споживачів.

Важливою частиною нової стратегії є оптимізація логістичних маршрутів. Затримки у доставці через Польщу змусили "Укрпошту" перенаправити посилки через Велику Британію. Цей маршрут планується використовувати для доставки товарів з Amazon після укладання угоди з USPS.

За прогнозами Смілянського, такий підхід значно прискорить процес: посилки спочатку будуть доставлятися до Лондона, а вже наступного дня - в Україні. Крім того, "Укрпошта" веде переговори з британською Royal Mail про зниження тарифів та поліпшення умов співробітництва для України.

Варто зазначити, що з початку 2024 року "Укрпошта" почала перехід на автоматичне сортування посилок.

Читайте також